Намажете ги и с хидратиращ крем за ръце отвътре и отвън,

...
Намажете ги и с хидратиращ крем за ръце отвътре и отвън,
Коментари Харесай

Как да разширим тесните обувки?

Намажете ги и с хидратиращ крем за ръце от вътрешната страна и извън, но внимавайте да не останат петна Натъпчете тесните обувки  с мокри вестници
Много често се случва, след като сте си купили нови обувки онлайн или просто не сте ги премерили добре, да са ви дребни и да ви стискат. Ако се чувствате като сестрите на Пепеляшка и обезверено се опитвате да напъхате крака си в тях, не се притеснявайте. Има много способи в домашни условия да разширите новите обувки с поне половин размер.

Малко противен, само че сигурно ефикасен способ е, като обуете пропит със алкохол или различен алкохол чорап. После сложете крайници си в тясната кожена обувка и се разходете из стаята, до момента в който алкохолът не се изпари.

Друг метод е, като натъпчете обувките със остарели мокри вестници. Намачкайте ги предварително и ги
оставете по този начин, докато не изсъхнат. После обуйте обувките и се разходете, с цел да се провиснал. Тесните сандали, кожени, велурени обувки, с ток или без може да се разширят с половин размер, в случай че ги замразите. Колкото и налудничава концепция да ви се струва това, сигурно ще помогне. Сложете обувките във фризера за няколко часа, като може да ги покриете с найлонова торбичка. Не забравяйте обаче да ги намокрите
от вътрешната страна, тъй като по този начин ще има по-голям резултат. След това ги обуйте, до момента в който са ледени.

Няма да бъде прелестно чувството, само че по този начин материята ще се отпусне и разшири. Хубаво е да ги разтъпчете за няколко минути. Хубаво би било и да поставите найлонова торбичка, цялостна с вода, вътре в обувката. Сложете я по този начин, че да пасва на извивките.

По този метод замразете обувката, тъй като водата във фризера ще увеличи размера си и ще разпъне кожата.

Един от най-популярните способи е да разширите материята на обувките, като ги изсушите със сешоар. Този метод обаче не е подобаващ за лачените. Обуйте дебели чорапи и сложете тесните обувки. После включете сешоара и загрявайте обувките с топлия въздух, като по този начин материята ще стане по-мека и по-лесно ще придобие формата на стъпалото ви. Ако имате чисто нови обувки на висок ток, само че ви стискат и ви вършат ранички, може да употребявате
вряла вода, с цел да ги разширите малко. Този способ е подобаващ единствено за нелепени обувки.

Налейте вряла вода в предницата на обувката и бързо да я излейте. Ако на петата ви стиска, може да направите същата процедура. После поносете обувките из стаята допустимо по-дълго време.

Друг способ е да употребявате хидратиращ крем за ръце. Преди това обаче направете дребна проба да не би да останат следи. Затова нанесете малко от крема някъде вътре в обувките и вижте след няколко минути дали ще се появи леке. После намажете задачите обувки извън и от вътрешната страна с хидратиращия крем, обуйте ги с дебели чорапи и се разхождайте по няколко пъти дневно у дома.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР